Waarom ik alle talen van Nederland wil leren

Operation X

Geschreven door Dyami Millarson

Taal is gemeenschap. Taal verbindt mensen. Ik wil gevoelsmatig verbonden zijn met mensen en ik wil mensen verbinden. Daarom wil ik alle (streek)talen van Nederland leren spreken en schrijven. Ik ben begonnen met het Fries, daarna ben ik doorgegaan met het Nedersaksisch en uiteindelijk wil ik ook het West-Fries van Noord-Holland, Brabants, Stadsfries, Zeeuws, Oost-Vlaams en West-Vlaams van Zeeland, Kerkraads (Middelfrankisch) en Limburgs spreken. De lijst zal zich gaandeweg uitbreiden.

Het spreekt mensen in hun hart aan dat ik hun (streek)taal leer. Ik zie elke keer weer dat mensen hierdoor werkelijk bewogen zijn. Het betekent veel voor hen. Het is niet in woorden te vatten, maar om de gemeende tranen, onthutste stemmen en aangedane gezichten van uitermate nuchtere lui te zien zegt alles. Zoveel doet taal met een mens.

Een belangrijke beweegreden voor mij om alle talen van Nederland goed te willen leren spreken en schrijven…

View original post 295 altre parole

Autore: alessandria today

Ex Dirigente, consulente e ora blogger

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...